class="font-865261">Upplev gemenskap, glädje och vackra vyer!Anmälan är fortfarande öppen till alla våra lopp!

Till anmälan!

Lördagen den 12:e Oktober kl 12.30 2019 är det återigen dags för Rya Åsar Trail Run i Borås, ett 11,6 km-lopp, anpassat så att alla kan vara med – motionär som elit.

Efter två härliga folkfester i skogen så ser vi fram emot den tredje upplagan av Rya Åsar Trail Run, lördagen den 12 oktober 2019.

Förra året sprang 750 löpare vid naturreservatet Rya Åsar. Banan på 11,6 km är identisk med tidigare års lopp, vilket innebär fantastiska vyer, härliga backar, sjöar och spångar. I år har vi 1000 platser till loppet. 

Du behöver inte vara en van traillöpare för att delta, då markering och snitsling kommer vara mycket tydlig hela vägen. Samtidigt bjuder vi på en utmanande bana även för den vane traillöparen! 

Några nyheter för i år är att vi kommer att ha en lagtävling med minst tre löpare i varje lag. Nu har du chansen att få med dina vänner i ett lag och kanske utmana ett annat kompisgäng, företag eller förening. Vid den utmanande Djävulsbacken kommer alla deltagare att få en tid och den dam och herr som är snabbast upp till toppen tar hem backpriset.  Självklart har vi även i år traillöpning för barn 6-13 år, läs mer på sidan om Kids Trail Run & MTB.   

Vi kommer fortsätta att utveckla hela löparupplevelsen och tävlingsområdet där det kommer bjudas på en härlig stämning, musik, DJ, matservering och en sprakande Runners Lounge.

Varmt välkomna till folkfesten i skogen!

Hur går Banan?

Deltagarna utlovas en varierad och utmanande löptur på ca 11,6 km. Tävlingen är perfekt för både dig som är ny traillöpare samt för dig som sprungit en rad traillopp tidigare och är erfaren.

Loppet springs till stora delar på Rya Åsars vandringsled, även kallad Granstigen, i en vacker och kuperad natur. Efter tre km anländer löparna till loppets stora kraftprov, Djävulsbacken, en 300 m lång backe med drygt 75 m stigning. Väl uppe fortsätter loppet på fantastiskt vackra stigar via Rya Åsars utsiktsplats, Fjällsjön och Abborrsjön för att sedan leta sig tillbaka till start&målområdet. Det kommer finnas två vätskestationer utmed spåret, efter cirka 4- respektive 7 km.

Inne i skogen vid korsningen Ålgårdsvägen/Getängsvägen/Almenäsvägen finns en stor gräsyta “platån” som fungerar som start- och målområde. Tävlingsområdet kommer tillhandahålla möjligheter att förvara värdesaker under loppet.

Området kommer bjuda på en härlig stämning för deltagare som åskådare med musik, utställare från olika företag, runners lounge där man kan ladda upp inför loppet och återhämta sig när väl tävlingen är genomförd. Mat, dryck och kioskvaror finns för inhandling.

Kom och upplev härliga Rya Åsar med oss den 12:e oktober!

Ladda ner bansträckningen (.gpx)

Hur går Banan?

Deltagarna utlovas en varierad och utmanande löptur på ca 11,6 km. Tävlingen är perfekt för både dig som är ny traillöpare samt du som sprungit en rad traillopp tidigare och är erfaren.

Loppet springs till stora delar på Rya Åsars vandringsled, även kallad Granstigen, i en vacker och kuperad natur. Efter tre km anländer löparna till loppets stora kraftprov, Djävulsbacken, en 300 m lång backe med drygt 75 m stigning. Väl uppe fortsätter loppet på fantastiskt vackra stigar via Rya Åsars utsiktsplats, Fjällsjön och Abborrsjön för att sedan leta sig tillbaka till start&målområdet. Det kommer finnas två vätskestationer utmed spåret, efter cirka 4 resp 7 km.

Inne i skogen vid korsningen Ålgårdsvägen/Getängsvägen/Almenäsvägen finns en stor gräsyta som fungerar som start, mål och tävlingsområde. Tävlingsområdet kommer tillhandahålla möjligheter att förvara värdesaker under loppet.

Området kommer att bjuda på en härlig stämning för deltagare som åskådare med musik, utställare från olika företag, runners lounge där man kan ladda upp inför loppet och återhämta sig när väl tävlingen är genomförd. Mat, dryck och kioskvaror finns för inhandling.

Kom och upplev härliga Rya Åsar med oss den 20:e Oktober!

Ladda ner bansträckningen (.gpx)

Anmälan & pris

8 mars-31 maj : Early bird 345:-

1 juni-18 augusti 395:-

19 augusti-30 september 445:-

1 oktober- 11 oktober 495:-

Efteranmälan 12 okt

Ev efteranmälan på tävlingsdagen görs på på webben i mån av plats. 545:- senast kl 11.30

Max antal löpare: 1000 st. Anmäl er i tid då loppet har blivit fulltecknat två år i rad!

Klasser

Damer 11,6 km
Herrar 11,6 km

Lagtävling

Nu har du chansen att få med dina vänner i ett lag och utmana ett annat kompisgäng, företag eller förening. I lagtävlingen krävs det att man är minst tre löpare i varje lag. Totaltiden på de tre bästa löparna i laget räknas.

Backpris

Nytt för i år är att alla löpare får en mellantid i Djävulsbacken. Den som har den snabbaste tiden uppför backen tar hem det åtråvärda backpriset!

Anmäl er nu!

Till anmälan!

Praktisk info

Utdelning, nummerlapp och startkit

Torsdag 10/10 kl 16.00-19.00 på Onyx Knalleporten, Bäckeskogsgatan 1, Borås.
Fredag 11/10 kl 16.00-19.00 på Onyx Knalleporten, Bäckeskogsgatan 1, Borås.
Lördag 12/10 kl 10.00-11.30 vid tävlingsområdet.

Starttid 12.30
I år kommer det att finnas fem st olika startgrupper som som startar med två minuters mellanrum, så att det ska finnas bra med utrymme och inte bli för trångt i tävlingsspåret. På anmälningslänken kommer ni att få välja mellan:

1. Elit  – Start 12.30
2. Snabb löpare – Start 12.32
3. Van traillöpare – Start 12.34
4. MotionärStart 12.36
5. “Jag ska bara ta mig runt” – Start 12.38

Välj den av de grupper som passar er bäst. Vid tveksamheter råder vi er att ta den snabbare gruppen av de ni väljer mellan. Kom ihåg vilken startgrupp ni väljer vid anmälan.

Tidtagning

Chiptidtagning genom EQ Timing, nettotid. Tidtagningschip på nummerlapp. Mellantid uppför Djävulsbacken.

De olika startgrupperna kommer att starta med 2 minuters intervaller för att minska kö och väntan på tävlingsbanan. Håll koll på vilken startgrupp ni väljer när ni anmäler er.

Trailtouren

En nyhet för i år är att Rya Åsar Trail Run ingår i den nystartade touren Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR. Rya Åsar Trail Run är en av 15 deltävlingar i touren som sträcker sig runt om i Sverige och på distanser från 10 till 80 km.

Parkering

Gratis parkering finns vid uppfart mot Björbostugan, på vänster sida när man kör ut Almenäsvägen (se satellitbild). Från parkeringen kommer det vara skyltar som visar var starten går. Avståndet från parkering till starten är cirka 300 meter.

Omklädning/dusch

Chans till ombyte och dusch innan och efter loppet kommer finnas på:

– Onyx Knalleporten, Bäckeskogsgatan 1 (cirka 500 m från startområdet)

Pris för dusch/omklädning är 25 kr/pers, erlägges i samband med omklädning.

Vinster (Dam & Herr)

Individuellt

1:a pris: 1500:-
2:a pris: 1000:-
3:e pris: 500:-

Backpris till förste man och kvinna som har snabbast tid uppför djävulsbacken.

Prisutdelning vid start/målområde cirka 13.45-14.00.

Sociala medier

Följ oss på Instagram @ryaasartrailrun samt på Facebook, Rya Åsar Trail Run

#ryaåsartrailrun

Välgörenhet

Vi är glada över att kunna samarbeta med Wateraid och likt tidigare år så kommer en del av ett eventuellt överskott skänkas till WaterAid. Tack till alla löpare som har sprungit loppet och bidragit till att vi kan stötta arbetet WaterAid gör. Alla ska ha rätt till rent vatten, hygien och sanitet. Tillsammans förändrar vi liv.

Att tänka på

  • Det är absolut förbjudet att skräpa ner, tänk på att vi är i ett naturreservat
  • Det är självklart att hjälpa andra löpare som råkat illa ut
  • Skulle olyckan vara framme och ni är i behov av hjälp, ring 0737–165542 eller 0701-673354
  • Om ni bryter loppet, kontakta tävlingsledningen på 0737-165542 eller 0701-673354
  • Deltagande sker på egen risk, iakttag försiktighet
  • Rekommenderad utrustning är mobiltelefon samt elastisk binda
  • Målet stänger 15.00
  • Väl mött den 12/10 för en löparupplevelse på vackra Rya Åsar!

Sponsorer

Kontakt


Tävlingsledare

Linus Wirén
linus@ryaasartrailrun.se, 0737 – 165 542

Mattias Carlsson
mattias@abloc.se, 0701-673354