Tack för i år!

av | dec 2, 2021

Vilken härlig Rya Åsar-helg det blev! Tack alla deltagare, publik, funktionärer och partners som gjorde Rya Åsar Trail Run och MTB till fantastiska dagar.

Lördag den 16 oktober var det dags för femårsjubileum av Rya Åsar Trail Run. Höstvädret bjöd till och stämningen var på topp. Det var väldigt roligt att kunna genomföra loppet vid vårt klassiska start- och målområdet på platån igen med många sponsorutställare påplats. Vid 2020-års lopp bytte vi tillfälligt start- och målområde till Ramshulan på grund av ett anpassat upplägg i rådande situation.

Första loppet för dagen var Kids Trail Run för barn 6-13 år. Barnen sprang 1,8 km och det var en härlig löpglädje. Sedan var det dags för årets nyhet, Rya Åsar 5K, ett 5 km-lopp som främst gick på grusvägar i vacker miljö längs naturreservatet. När 5-km-löparna tagit sig i mål var det så dags för huvudloppet på ca 12 km. Banan var i år en fin mix av ursprungsbanan och sträckan för 2020 med flera fina utmaningar. Några av höjdpunkterna längs banan var kraftprovet Djävulsbacken där alla löparen fick entid de härliga vyerna vid Rya Klint, toppen av Björbobacken och Ryssby Klint.

Dagen efter genomfördes andra upplagan av Rya Åsar MTB och det bjöds på oktobersol och glädje när cyklisterna samlades på platån. MTB-banan var på 32 km med en fin variation av grusvägar, stigar, höjdmeter och härliga vyer. Nytt för i år var att vi även hade ett långlopp på 64 km – där deltagarna fick köra två varv på banan. Det var cyklisterna i 64 km som startade först följt av 32 km. Därefter var det dags för alla barn i Kids MTB 6-13 år som tog sig an trevlig stigcykling på 1,8 km.

Kolla gärna in alla bilder som finns här på hemsidan från loppen och på våra sociala medier, samt våra filmer från loppen som Masaya har producerat åt oss.

Hoppas att vi ses nästa år igen!