Nyheter

Rya Åsar MTB arrangeras söndag 17/10

Nytt datum för andra upplagan av Rya Åsar MTB blir söndag 17/10, dagen efter Rya Åsar Trail Run. Vi är taggade på en härlig cykelfest. Det bjuds på en varierad bana med stig och grus, en och annan höjdmeter och fina vyer. Vi återkommer med mer info om när vi öppnar anmälan. Håll utkik!

Nytt datum – Rya Åsar Trail Run 2021 arrangeras lördag 16/10

Vi byter datum!

Rya Åsar Trail Run 2021 kommer att arrangeras lördagen den 16 oktober.

Hösten ser ut att bjuda på många härliga lopp och när Kretsloppet har flyttat fram till den 2 oktober på grund av Göteborgsvarvets nya datum, så hänger vi på tåget och flyttar fram en helg för att ha lite mer marginal till Kretsloppet.

Anmälan är öppen och fram till den 31 april har vi Early Bird-pris, boka din plats här på vår hemsida.

Hoppas att vi ses 16/10 för femårsjubiléet av Rya Åsar Trail Run och en sprakande trailfest!

Julkampanj

100 platser är nu släppta till Rya Åsar Trail Run 2021, lördagen den 9 oktober 2021, till Early bird-pris på 395 kr.
Julerbjudandet gäller så länge det finns platser kvar eller till senast den 23 december. Passa på att anmäla dig och ha ett inspirerande mål att träna för eller ge bort en startplats med höjdmeter, härliga vyer och en massa löpglädje i julklapp. 

Hoppas vi ses på startlinjen 2021! 

 

Rya Åsar Trail Run 2020 – vilken fest!

Trailväder deluxe och löpglädje i massor från morgon till kväll. Tack alla som gjorde den fjärde upplagan av Rya Åsar Trail Run till en fest!

Vi är väldigt glada att årets lopp gick att genomföra med ett anpassat upplägg och att vi tillsammans skapade en så härlig stämning på Rya Åsar. Vi hade 6 st startgrupper under dagen med 50 löpare i varje grupp och det var riktigt taggade deltagare som tog sig an årets tävlingsbana som bjöd på flera spännande nyheter.

Snabbast i herrklassen vid årets lopp var Fredrik Bakkman. Den tidigare landslagsorienteraren flög fram på åsarna och passerade mållinjen på den riktigt fina tiden 45,05.

Tvåa blev fjolårssegraren Erik Wickström, vilket var boråsarens fjärde raka pallplats i Rya Åsar Trail Run.

Tredje löpare uppför målgångsbacken var Olof Arvidsson, SOK Knallen.

När Karin Nilsson sprang in som första dam i elitklassen så trodde nog många att hon tagit sin tredje seger i Rya Åsar Trail Run. Men i och med årets upplägg så gick det inte riktigt att pusta ut. Det kunde komma löpare i startgrupperna efter som också skulle gå för seger. Och mycket riktigt,i gruppen Snabb löpare som startade efter elitklassen gjorde Moa Enmark ett riktigt fint lopp och var stark i backarna. Hon sprang i mål på tiden 53:34 och var 1,37 före Karin Nilsson.

Trea totalt blev Elin Pettersson från IFK Göteborgs Orientering som också hon sprang i gruppen Snabb löpare.

Den mixade lagtävlingen vann Hälle IF. Teamet bestod av Jessica Svärd, Jonatan Jungmalm och Mikael Gottberg.

Resultat:
Topp 3 damer
1. Moa Enmark Göteborg-Majorna OK, 53:34
2. Karin Nilsson ,Ullevi FK, 55:11,
3. Elin Pettersson, IFK Göteborg Orientering 59,12

Topp 3 herrar
1. Fredrik Bakkman, Team Icebug, 45:05
2. Erik Wickström, Bro till topp, 49,06
3. Olof Arvidsson, Borås 52,01.

Stort grattis allihop och starkt kämpat alla som var med!

 

Nytt upplägg 2020

Vi har äntligen ett besked, vi kör! Rya Åsar Trail Run 2020 kommer att arrangeras lördagen den 10 oktober . 

I rådande situation har vi fått arbeta om årets upplägg och det blir givetvis lite annorlunda än vanligtvis. Folkfesten i skogen i den mängd vi önskar kan vi inte få till på samma sätt likt tidigare men Rya Åsar Trail Run kommer i alla fall att arrangeras. Det kommer att bjudas på en massa löpglädje, efterlängtad tävlingskänsla och samma härliga naturupplevelse som vanligt på Rya Åsar där vi hoppas kunna bidra till en god folkhälsa.

Loppet kommer självklart att justeras pga följdeffekterna av Covid-19. Restriktionerna som gäller är max 50 personer på banan samtidigt. Detta innebär att vi måste köra startgrupper med 50 löpare per startgrupp, där också första startgrupp måste springa i mål innan nästa startgrupp kan starta. Eftersom vi bara får vara 50 löpare på tävlingsbanan samtidigt så kommer vi att hålla på under längre tid på lördagen med flera startgrupper. Vi har flyttat vårt start- och målområde till Ramshulan vid Rya Åsar, som känns perfekt för årets nya upplägg. Start- och målområdet kommer att avgränsas ifrån varandra och det kommer vara ett tydligt flödesschema för alla löpare före start- och efter målgång. 

För att lösa logistiken på bästa sätt så betyder detta att vi tyvärr ställer in andra upplagan av Rya Åsar MTB men vi är riktigt taggade för nytt cykellopp 2021. Vi ställer även in Kids Trail Run och vårt nya 5 km-lopp och laddar också där om för 2021 och med en ny folkfest i skogen över två dagar. 

Tävlingsbanan för Rya Åsar Trail Run på 11,6 km går på fina stigar, utmanande backar och fantastiska vyer. Längs banan så möter löparna bland annat kraftprovet Djävulsbacken, utsiktsplatsen Rya Klint med loppets första vätskekontroll, stigarna kring Fjällsjön och när det väl är det dags för spurt så får deltagarna ta sig an en utmanande backe upp mot nya målgången vid Ramshulan i härlig natur. 

Följande åtgärder har vi vidtagit med anledning av covid-19
– Max 50 personer i varje startgrupp.

– Deltagarna får vara på plats vid startområdet högst 20 minuter innan respektive start.

– Alla löpare i en startgrupp måste ha sprungit i mål innan nästa grupp kan starta.

– Separat start- och målområde.

– Efter målgång leds löparna snabbt bort så att de inte hänger kvar på området.

– Separat ingång till området för startande löpare.

– Separat utgång för löpare som har sprungit.

– Prisutdelning digitalt veckan efter lopp.

– Utlottade priser kan hämtas direkt efter målgång.

Utöver punkterna ovan så uppmanas ni alla löpare att följa folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Känner du dig – krasslig, sjuk eller uppvisar symptom ska du ej delta.

Kramar och high fives får vi spara tills nästa år.

Startgrupper och starttider
08.00 Motion – målgång senast 09.45
10.00 Van traillöpare – målgång senast 11.30
11.45 Elit -målgång senast 13.00
13.15 Snabb löpare – målgång senast 14.30
14.45 Jag ska bara ta mig runt – målgång senast 16.45
17.00 Motion– målgång senast 18.30

 Varmt Välkomna!