Härlig löparfest när Rya Åsar Trail Run arrangerades

av | jun 2, 2024

Det blev en fantastisk dag den 7 oktober när Rya Åsar Trail Run arrangerades. Nästan 650 löpare och stålande höstväder. Tack alla som gjorde Rya Åsar Trail Run 2023 till en fest!

För andra året i rad tog Johanna Gelfgren hem segern i Rya Åsar Trail Run på damsidan. Den landslagsmeriterade löparen från ÖIS/GBG Trail Team sprang i mål på tiden 56:26. My Svensson, Billingen X-Trail, blev tvåa på 59:34. Gelfgrens klubbkompis och teamkollega Evelina Hultegård tog sig an åsarna för första gången och kom på tredje plats.
GBG Trail Team skördade stora framgångar i lördags. Förra året var Linus Hultegård tvåa men i år fick han kliva högst upp på pallen på Rya åsar. Sävedalen- och GBG Trail-löparen passerade mållinjen på 47:11. Tvåa blev teamkollegan Jonatan Fridolfsson med 49:01. I augusti vann Olle Meijer, Högby IF, Ultravasan. I lördags intog han platån och en betydligt kortare distans vilket resulterade i en tredje plats.
Elina Karlsson, FK Herkules, är en specialist på Djävulsbacken. Karlsson blev 13:e i loppet men i backen var det ingen som kunde rå på henne och för andra året i rad tog hon hem det åtråvärda backpriset. På herrsidan var det också en välbekant segrare i Djävulsbacken. Linus Hultegård bemästrade det stora kraftprovet på 02:09 och tog hem backpriset för andra året i följd.
Team Bergspring kom med ett stort gäng till start och lyckades vinna både damernas och herrarnas lagtävling.