PM RYA ÅSAR MTB 2023

av | okt 1, 2023

På söndag 8/10 är det dags för den fjärde upplagan av Rya Åsar MTB i Borås. Vi vill börja med att tacka för er anmälan och hoppas att ni alla får en riktigt härlig upplevelse på Rya Åsar. Här kommer information inför loppet.

Se till att komma i god tid till loppet. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta sin nummerlapp på fredag 6/10 inne hos Borås Energi & Miljö, Västerlånggatan 10 kl 15.00-18.00.

Anmälan
Anmälan är öppen till loppet så länge vi har platser kvar och görs på www.ryaasartrailrun.se senast 30 minuter innan start.

PROGRAM
6 oktober
15.00 – 18.00 Nummerlappsutdelning vid Borås Energi & Miljö, Västerlånggatan 10.

7 oktober
10.00-12.30 Nummerlappsutdelning i samband med Rya Åsar Trail Run

8 oktober
09.30 Start och målområdet öppnar för Rya Åsar MTB och det bjuds på musik, härlig stämning och flera sponsorutställare är på plats. Vid vår bike lounge kan man hänga före och efter loppet.
09.30-10.30 Nummerlappsutlämning vid start-/målområdet på platån.
10.25 Uppsnack inför start
10.30 Rya Åsar Kids MTB 6-13 år 1,8 km
11.00 Rya Åsar MTB 32 km

STARTGRUPPER
(Självseedning på plats)
1. Snabb
2. Motionär
3. Jag ska ta mig runt

Regler
Loppet är ett motionslopp och sanktionerat av Svenska Cykelförbundet. Loppet genomförs enligt SCF: tävlingsregler och deltagandet sker på egen risk.
Du som cyklist ansvarar för att vara registrerad på den nummerlapp och det chip du tilldelas.
Godkänd cykelhjälm skall användas.
Eldriven cykel är tillåten och ska anges vid uthämtning av nummerlapp.
Gällande trafikregler ska följas. Banan är ej avlyst.

Visa hänsyn till ev andra trafikanter. Rya Åsar MTB täcker inte förlust eller skada på egendom.

Säkerhet
Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-cyklist, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det alltid är trafikregler som gäller. Eftersom det är svårt att förhindra eller varsla de människor som rör sig i skogen uppmanar vi alla cyklister att ha en ringklocka under loppet samt visa respekt för andra människor som vi delar naturen med.

KARTA till start-målområde >>

PRAKTISK INFO

Parkering
Vi har tillgång till Speed Groups stora parkering på Almenäsvägen 10, vid uppfart mot Björbostugan (på vänster sida när man kör ut mot Almenäs). Skyltar och vägvisare kommer att finnas. Det är inte tillåtet att stå längs Almenäsvägen. Det finns även parkeringsmöjligheter vid Ryda Sportfält och Knalleland. Det finns också smidiga bussförbindelser till busshållplats Ishallen med ca 5 minuters gångavstånd till tävlingsområdet. Busshållplats Knalleland är ca 10 minuters promenad till tävlingsområdet.
Se karta >>

Start-/målområde
Start- och målgång sker vid platån på Rya Åsar nära intill korsningen Almenäsvägen,  Ålgårdsvägen, Getängsvägen. Det kommer vara skyltat så att alla hittar.
Se karta >>

Väskinlämning
Vid start-/målområdet finns möjlighet att lämna in väskor.

Matservering/kiosk
Foodtruck JMA Fish´n Chips
Vista Gårdsrosteri

Toaletter
Toaletter finns vid start/målområdet.

Sjukvård
Sjukvårdare och sjukvårdsmaterial (inkl hjärtstartare) kommer finnas på plats.

Bansträckning
Cykelbanan mäter 32 km. Deltagarna utlovas en varierad sträckning med utmanande backar och fartfyllda utförslöpor i vacker natur och gnistrande höstskrud. Banan går mestadels på mindre grusvägar men har även inslag av singletracks och mer teknisk cykling under kortare sträckor. Loppet avslutas med ett varv på Kids-banan som är 1,8 km.
 Banan är bitvis knixig med mycket svängar så var observanta på markeringar i form av orange ”enduropilar” och svart/gula och röd/gula plastband med texten Ramudden.
Ladda gärna ner GPX-filen till din cykeldator om du har.

Mer utförlig banbeskrivning finns här. https://ridewithgps.com/routes/44653721

Nummerlappsutdelning
Fredag 6/10 15.00-18.00 hos Borås Energi & Miljö, Västerlånggatan 10.
Lördag 7/1010 10.00-12.30 i samband med Rya Åsar Trail Run
Söndag 8/10 09.30–10.30 vid start-/målområdet.

Vätskestationer
Det kommer finnas två vätskestationer. En efter ca 18 km på utsiktsplatsen vid Ryssby Klint och en efter ca 25 km vid Byttorps IP. Det bjuds på sportdryck från Umara och vatten.

Tidtagning
Chiptidtagning genom Eq Timing.

RaceONE
Ge familj & vänner möjlighet att heja och följa varje meter av ditt lopp. Med RaceONE kommer publiken närmare deltagare i motionslopp världen över. Ladda ner appen RaceONE, ha mobilen med dig, aktivera ditt lopp innan start och sprid till dina vänner och familj.  Alla som cyklar med RaceONE i helgen har chans att vinna priser.
Mer info på plats vid nummerlappsutdelningen och vid Heroes Hangout
MTB, RaceONE

Abloc Segment Challenge
Utmana dig själv, dina vänner och jämför tider på banans olika segment. MTB-banan bjuder på mycket omväxlande terräng och cykling och vi har delat in banan i tre olika segment, alla med sin egna speciella karaktär.

Rya Åsar MTB – Col de Rya
Rya Åsar MTB – Ryssby Klint
Rya Åsar MTB – Grönbo Hill Climb

Segmenten hittar du i appen. Har du inte redan appen kan du ladda ner den här:
https://www.strava.com/mobile

Prisutdelning i Abloc Segment Challenge sker veckan efter loppet på Instagram.

Resultat
Resultaten kommer att finnas på www.ryaasartrailrun.se

Rya Åsar Kids MTB
6-13 år, 1,8 km. Alla deltagare får medalj. Ingen tidtagning. Anmälan görs genom www.ryaasartrailrun.se  hela vägen till start. Nummerlapp hämtas på tävlingsområdet senast 30 minuter innan start.

Sponsorutställare
Vid vårt sprakande tävlingsområde på platån kommer flera sponsorutställare att vara på plats. Passa på att besök dem och häng före och efter loppet.

Omklädning/dusch
Omklädning och duschmöjligheter finns hos Borås Camping, Campinggatan 25. Tel Borås Camping 033-430 48 00 (knappval 2). Receptionen är öppen 11.30-19.30.

Se karta var duscharna finns.

Borås Camping har öppet sin butik och restaurang kl 11.30-19.30 på lördag och kl 15-18 på söndag. Här finns allt från hygienartiklar, leksaker och grillkol till hamburgare, pizza och fika.

På campingen finns även minigolf, kanoter, trampbåtar som går att hyra under receptionens öppettider

BOENDE

Borås Camping
Bo riktigt nära start och mål hos vackert belägna Borås Camping som ligger 200m från vår arena. Här har ni gångavstånd till tävlingsområdet och har bästa förutsättningar för både upp- och nedladdning med sköna sängar, färdiga frukostpaket och bastu efter lopp.

Som deltagare i Rya Åsar Trail Run har ni en fin rabatt när ni bokar på borascamping.se

Ange koden Trailrun23 som gäller valfri ankomstdag från torsdag 5/10-måndag 9/10. Funkar självklart lika bra till åskådare och deltagare.

Quality Hotel Grand Borås
Med koden RYA2023 har ni 15% på hotellrum. Boka på hemsidan här.

Att tänka på
Det är absolut förbjudet att skräpa ner, tänk på att vi är i ett naturreservat.

Dokumentation
Vi kommer ha fotografer på plats för att dokumentera loppet. Materialet kan komma att användas i vår marknadsföring och/eller publiceras i nyhets- och annonsmaterial.
Om du inte känner dig bekväm i detta, vänligen kontakta oss på info@ryaasartrailrun.se så ser vi till att inte använda dessa bilder.

För de senaste nyheterna om våra lopp, följ oss på Facebook och Instagram.

Varmt välkomna till folkfesten i skogen!

Hälsningar

Mattias Carlsson och Linus Wirén

0761824247 | 0737165542
mattias@abloc.se | linus@ryaasartrailrun.se