Nytt upplägg 2020

av | sep 18, 2020

Vi har äntligen ett besked, vi kör! Rya Åsar Trail Run 2020 kommer att arrangeras lördagen den 10 oktober . 

I rådande situation har vi fått arbeta om årets upplägg och det blir givetvis lite annorlunda än vanligtvis. Folkfesten i skogen i den mängd vi önskar kan vi inte få till på samma sätt likt tidigare men Rya Åsar Trail Run kommer i alla fall att arrangeras. Det kommer att bjudas på en massa löpglädje, efterlängtad tävlingskänsla och samma härliga naturupplevelse som vanligt på Rya Åsar där vi hoppas kunna bidra till en god folkhälsa.

Loppet kommer självklart att justeras pga följdeffekterna av Covid-19. Restriktionerna som gäller är max 50 personer på banan samtidigt. Detta innebär att vi måste köra startgrupper med 50 löpare per startgrupp, där också första startgrupp måste springa i mål innan nästa startgrupp kan starta. Eftersom vi bara får vara 50 löpare på tävlingsbanan samtidigt så kommer vi att hålla på under längre tid på lördagen med flera startgrupper. Vi har flyttat vårt start- och målområde till Ramshulan vid Rya Åsar, som känns perfekt för årets nya upplägg. Start- och målområdet kommer att avgränsas ifrån varandra och det kommer vara ett tydligt flödesschema för alla löpare före start- och efter målgång. 

För att lösa logistiken på bästa sätt så betyder detta att vi tyvärr ställer in andra upplagan av Rya Åsar MTB men vi är riktigt taggade för nytt cykellopp 2021. Vi ställer även in Kids Trail Run och vårt nya 5 km-lopp och laddar också där om för 2021 och med en ny folkfest i skogen över två dagar. 

Tävlingsbanan för Rya Åsar Trail Run på 11,6 km går på fina stigar, utmanande backar och fantastiska vyer. Längs banan så möter löparna bland annat kraftprovet Djävulsbacken, utsiktsplatsen Rya Klint med loppets första vätskekontroll, stigarna kring Fjällsjön och när det väl är det dags för spurt så får deltagarna ta sig an en utmanande backe upp mot nya målgången vid Ramshulan i härlig natur. 

Följande åtgärder har vi vidtagit med anledning av covid-19
– Max 50 personer i varje startgrupp.

– Deltagarna får vara på plats vid startområdet högst 20 minuter innan respektive start.

– Alla löpare i en startgrupp måste ha sprungit i mål innan nästa grupp kan starta.

– Separat start- och målområde.

– Efter målgång leds löparna snabbt bort så att de inte hänger kvar på området.

– Separat ingång till området för startande löpare.

– Separat utgång för löpare som har sprungit.

– Prisutdelning digitalt veckan efter lopp.

– Utlottade priser kan hämtas direkt efter målgång.

Utöver punkterna ovan så uppmanas ni alla löpare att följa folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Känner du dig – krasslig, sjuk eller uppvisar symptom ska du ej delta.

Kramar och high fives får vi spara tills nästa år.

Startgrupper och starttider
08.00 Motion – målgång senast 09.45
10.00 Van traillöpare – målgång senast 11.30
11.45 Elit -målgång senast 13.00
13.15 Snabb löpare – målgång senast 14.30
14.45 Jag ska bara ta mig runt – målgång senast 16.45
17.00 Motion– målgång senast 18.30

 Varmt Välkomna!