Rya Åsar Trail Run 2020 – vilken fest!

av | nov 9, 2020

Trailväder deluxe och löpglädje i massor från morgon till kväll. Tack alla som gjorde den fjärde upplagan av Rya Åsar Trail Run till en fest!

Vi är väldigt glada att årets lopp gick att genomföra med ett anpassat upplägg och att vi tillsammans skapade en så härlig stämning på Rya Åsar. Vi hade 6 st startgrupper under dagen med 50 löpare i varje grupp och det var riktigt taggade deltagare som tog sig an årets tävlingsbana som bjöd på flera spännande nyheter.

Snabbast i herrklassen vid årets lopp var Fredrik Bakkman. Den tidigare landslagsorienteraren flög fram på åsarna och passerade mållinjen på den riktigt fina tiden 45,05.

Tvåa blev fjolårssegraren Erik Wickström, vilket var boråsarens fjärde raka pallplats i Rya Åsar Trail Run.

Tredje löpare uppför målgångsbacken var Olof Arvidsson, SOK Knallen.

När Karin Nilsson sprang in som första dam i elitklassen så trodde nog många att hon tagit sin tredje seger i Rya Åsar Trail Run. Men i och med årets upplägg så gick det inte riktigt att pusta ut. Det kunde komma löpare i startgrupperna efter som också skulle gå för seger. Och mycket riktigt,i gruppen Snabb löpare som startade efter elitklassen gjorde Moa Enmark ett riktigt fint lopp och var stark i backarna. Hon sprang i mål på tiden 53:34 och var 1,37 före Karin Nilsson.

Trea totalt blev Elin Pettersson från IFK Göteborgs Orientering som också hon sprang i gruppen Snabb löpare.

Den mixade lagtävlingen vann Hälle IF. Teamet bestod av Jessica Svärd, Jonatan Jungmalm och Mikael Gottberg.